Time management – Tidsplanering

En faktor som tar oss individer från där vi är nu till dit vi vill komma, är tidsplanering.

Tidsplanering innebär att du skapar en struktur över hur du planerar din tid och tar klivet till nästa nivå vare sig det är jobb och karriär eller privatliv.

Här delar jag med mig tips över hur du kan optimera din tid.

1. Använd en digital/fysisk kalender – Att planera veckor och månader gör dig mer säker och ger dig en enklare vy över hur du ska planera dina mål. Innan jag använde mig av digitala kalendrar i min smartphone så skrev jag ned rutiner dag för dag. Vi alla har redan kalendrar via jobbet eller studietiden, därmed kan vi även planera våra egna dagar.

2. Sätt påminnelser – Att sätta påminnelser hjälper dig prioritera bätrre. Det kan vara som så att du refan har en vecka planerad men behöver bli påmind om en viktig aktivitet så att du inte glömmer förbereda dig dagen innan aktiviteten.

3. Stäng av push-notiser / sätt mobilen i tyst läge – Jag brukar alltid stänga av notiser i olika appar som Facebook, whatsapp och appar som inte är direkt relaterade till jobb eller livsviktiga program. Det är en stor stress- och vilseledande faktor om vi får påminnelser om meddelanden i olika appar där vi håller privata meddelanden på fritiden.

4. Ställ in strömlinjeformade mejl- Detta är en inställning i mejlen som gör att du kan skicka iväg automatiska meddelanden om du vill återkomma till en person senare.

5. Skriva 100 ord per dag – Utveckla dina kompetenser genom att skriva 100 ord per dag = ~2,000 ord per månad!​

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.