Har du kontroll över dina sociala medier?

Sociala medier har en stor roll idag och kan faktiskt påverka din karriär, oavsett om du redan har en pågående anställning eller letar nytt jobb. Det som du lägger upp på dina sociala medier kan ha väldigt viktig betydelse då många företag kollar upp sina kandidater via sociala medier.
Därmed är det värt att kolla igenom dina egna konton på sociala medier särskilt om du letar nya steg i din karriär.

En enkel sak är att söka på ditt eget namn via nätet för att få reda på vilken information som är anknutet till ditt namn vid en sökning. På så sätt är du förberedd och kan svara frågor eller åtgärda sådant som du egentligen inte vill skall synas. Hur mycket du vill skall finnas om dig ute i sociala medier är en fråga du får ställa dig själv.

För övrigt är sociala medier ett effektivt sätt för dig att följa nyheter och trender om företaget som du jobbar hos eller företag som du söker jobb till. Du får även en inblick i företaget och hur anställda tänker kring bolaget.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.