Akut brist på arbetskraft i Stockholm

Dagens Industri rapporterade med färsk statistik från Statistiska centralbyrån, att antalet lediga jobb som skulle kunna tillsättas med en gång i Stockholm fortsatt mycket högt trots den inbromsning i konjunkturen som varit.

Stockholm står för en stor del av totala antal vakanser i landet d.v.s., antal lediga platser med upp till 40 % enligt SCB.

Enligt Stefan Westerberg seniorekonom på Stockholms Handelskammare, råder en akut brist på arbetskraft med vakanser på mycket höga nivåer. Vidare förklarar Westerberg att det finns en strukturell reformskuld inom Stockhomsregionen till följd av att politikerna inte har prioriterat företagens förutsättningar för fortsatt tillväxt, vilket jag till stor del kan hålla med om.

Jag skrev tidigare ett inlägg om det Westerberg var inne på, om att kommuner och företag behöver förstärka sitt samarbete och se till behovet för en fortsatt ekonomisk tillväxt tillgodoses.

Ur artikeln från Di.se skulle antalet vakanser kunna generera drygt 18 miljarder svenska kronor, baserat på den genomsnittliga bruttoregionprodukten per capita (BNP).

https://www.di.se/nyheter/akut-brist-pa-arbetskraft-i-stockholm-trots-avmattning-i-konjunkturen/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.