Den psykiska ohälsan på arbetsmarknaden

Enligt ny forskningsstudie från Linköpings universitet, ökar risken för psykisk ohälsa och utbrändhet i takt med allt fler krav på arbetsplatsen.
Höga krav på arbetsplatsen ökar risken för psykisk ohälsa för medarbetarna.
En ny forskningsstudie från Linköpings universitet och en forskare i Toronto ger en möjlig förklaringsmodell. Höga krav på arbetsplatsen ökar risken för psykisk ohälsa bland anställda
Enligt Anna-Carin Fagerlind, legitimerad psykolog och medicine doktor är höga krav en stor riskfaktor för utbrändhet såsom rökning är en stor riskfaktor för lungcancer.

Andra forskningsstudier har försökt påvisa att hög social status och högt utrymme till att kunna fatta beslut i sitt jobb kan fungera som skyddsfaktorer mot utmattning och utbrändhet. Enligt Fagerlind är det därför viktigt att jobba med kraven hos respektive anställd på en arbetsplats för att förebygga mental utmattning.

Som bloggare, utbildad akademiker och karriärist tycker jag personligen att denna fråga bör tas upp ytterligare i olika forum framförallt inom politiska forum. I takt med Sveriges växande ekonomi och allt högre krav på individer i dagens samhälle bör vi diskurera ämnet från flera håll.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.