Luckor i samhället kan skapa fler jobb

Efter att ha läst en artikel om hur Oxford Museum skapade jobb åt nyanlända genom att träna nyanlända i att bli turistguider i deras museum, gav det mig en större uppfattning om hur många luckor det finns för möjligheter till jobb i vårat samhälle.

Det finns säkerligen många platser runtom i Sverige där jobbmöjligheter kan skapas som vi inte ens tänkt på tidigare. Ett bra exempel är just museum utifrån exemplet ovan, där både infödda svenskar såväl som nyanlända skulle kunna utbildas till turistguider med olika språkinriktningar.

Ett av de största utmaningarna just nu som jag ser det är att många personer med kompetens inte får den möjlighet de egentligen bör få i arbetsmarknaden. Det finns individer som besitter gedigna kunskaper inom styrketräning och kost, som i sin tur skulle kunna föreläsa för unga runtom i skolor eller i mindre forum bland olika föreningar.
Just nu behöver vi ta vara på invånarna och se efter vilka kompetenser de redan har, istället för att titta för mycket på antal år i arbetserfarenhet eller vilka kontakter de har. Gör vi dessa förbättringar kommer vi nå nya höjder inom den ekonomiska tillväxten i landet såväl som en minskning av arbetslösheten.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.