Kreativitet, en allt mer efterfrågad egenskap

En egenskap som blir alltmer efterfrågad på arbetsmarknaden är kreativitet. Det kommer även växa med tiden och blir en viktig egenskap i framtiden, utifrån att fler jobb riktar sig till att kunna använda den kreativa förmågan.

I dagens inlägg har jag delat med mig ett inlägg från bloggen HuffingtonPost, som beskriver 25 olika sätt att bli mer kreativ på b.la. att ställa rätt frågor utan att tänka alldeles för mycket över frågan, att bli en expert inom ditt område och vara öppen som person.

https://www.huffingtonpost.com/2013/09/05/be-more-creative_n_3873717.html

För övrigt tycker jag att den kreativa sidan hos individer hänger ihop med hur arbetsplatsen får dig att vara utvecklad och kreativ. Några saker jag tycker är viktigt för en arbetsplats är flexibiliteten till att ta ledigt, möjlighet till att få fördjupad kunskap och information om sitt arbete för att utvecklas, samt att arbetsplatsen blir roligare med olika växter och annat istället för kontor med datorer och bord.

I Nederländerna har företaget Heldergroen hissat upp alla skrivbord upp i taket klockan 18, för att se att inga anställda sitter kvar och arbetar för länge. På det sättet kan kontorsytan användas till aktiviteter och annat.
En annan kreativ lösning finns hos den svenska restaurangen Fäviken som flertal gånger utnämnts till en av världens bästa restauranger. Restaurangen har stängt varje år från februari till juli, då personalen får möjlighet att fritt utforska områden som inspirerar och intresserar dem. Chefskocken Magnus Nilsson berättade i tidningen Gastro, att denna idé gör att många av de anställda kommer tillbaka efter uppehållet med massor av nya idéer och energi till arbetsplatsen.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.