Att ändra gamla mönster

Den största utmaningen som de flesta människor står inför är oss själva inkluderat våra gamla mönster och vanor.

”Oss själva” är en intressant faktor…

Det är en abstrakt term som hänvisar till de olika sakerna som gör att vi beter oss som vi gör: beteendemönster, mindset, tendenser, vanor etc.

Vi växer upp och tänker ”Vem är jag?” och vi binder ihop attribut och övertygelser över tiden som definierar vår identitet och hur vi passar in med våra beteenden.

När du exempelvis försöker starta ditt eget projekt eller börjar ändra gamla vanor får du en tankeställare med din identitet, för du måste göra saker du aldrig tidigare gjort innan… Det är saker utanför din komfortzon och saker som enl. dig ”inte är du”.

De som är vinnarna och besparar tid är de som kan utmana sina identiteter och göra vad som krävs för att få jobbet gjort.

Det finns en metod jag gillar att utgå ifrån som jag även vill dela med mig för att hjälpa de som vill bryta vanan att vara sig själv för mycket i en komfortzon…

Låt säga att du haft fobi för en frukt t.ex., apeslin och provar apelsin för första gången någonsin. Det första steget är det viktigaste skulle jag vilja säga. Att ge det ett försök och observera apelsinen, ta på hindret, acceptera dina känslor inför hindret. Att bestämma sig för att bara göra det som behövs för en förändring.

När jag läst om andra människors resor för en förändring i vanor, märkte jag att dessa individer bestämer sig för att möta deras rädsla och ändra sig ”själva” inombords.

Du kanske tänker…

Vad har detta att göra med att driva en karriär eller få ett jobb och tjäna pengar?

Det är en metod att bevisa för dig själv att hindren egentligen är imaginära och inte verkliga. Genom att göra någonting som du tidigare aldrig skulle göra, sätter du istället en orkan i din hjärna där du börjar tänka – ”Vilken annan nonsens är det hindrar mig?”.

20180623_144553.jpg

Det viktiga är vägen framåt snarare än hur kurvig vägen är.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.