Miljövårdsarbete kan skapa större förmögenhet åt samhället än vad som spenderas

En tillbakablick ur världsekonomins historieböcker gav mig vidgade vyer till ett ännu mer utvecklat samhälle. Det finns olika sätt att tillsätta äldre och arbetslösa i arbeten som leder till en större förmögenhet och ett högutvecklat samhälle.

Ett exempel över hur dessa ovan nämnda samhällsgrupper som ofta glöms bort, kan bidra till en stor utveckling i samhället är de projekt som startades av organsationen Civilian Conservation Corps på 1930-talet. Organisationen bildades för att tillvarata den potential som fanns bland arbetslösa ungdomar och ungdomar, under den depressionstid som då existerade.

Organisationen skapade olika projekt b.la., nyplantering av skog eller miljövårdsarbete. Det visade sig att dessa projekt som genomfördes i de Förenta staterna, skapade större förmögenhet åt staten och samhället o stort än vad som spenderades.

Sådana projekt skulle kunna genomföras på en större skala i vårat  Sverige. Teknologin finns och behovet finns. I slutändan bidrar det även till en förnuftig ekonomisk politik och ett välfungerande klimat.

 

20180610_143342.jpg

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.