Möjligheten till jobb hemifrån kan bli arbetsmarknadens framtid

I takt med den teknologiska utveckling som skett inom arbetsmarknaden, är jobb på distans en viktig fråga för mig som jag ofta tar upp i flera sociala sammanhang.

Jag vill dela med mig utav en artikel från nyhetstidningen The Telegraph. I artikeln presenteras 7 anledningar till varför jobb hemifrån skulle kunna vara arbetsmarknadens framtid.

 1. Minskning av pendlingstid
  Utöver den stress som råder bland pendlare, tar det även upp mycket tid från pendlarnas vardag. Denna tid skulle kunna användas till arbete och till mer produktivitet i arbetet.
 2. Ökad produktivitet
  Bland de som har möjlighet till arbete hemifrån, upplevs även en högre produktivitet då dem blir mindre distraherade av olika faktorer som påverkar koncentrationen på arbetsplatsen såsom ljudnivå, frågor etc.

  I en studie som gjordes i Kanada visade det sig att individer med möjligheten till jobb hemifrån betygsatte dess produktivitet i genomsnitt som 7.7 utav 10, jämfört med kontorsarbetare utan tillgång till arbete hemifrån som betygsatte 6.5 utav 10.

  Studien visade även att genomsnittet år 2016 för sjukdagar var 3,1 per person till skillnad från de som hade möjlighet till jobb hemifrån med resultatet 1,8 sjukdagar.
  http://autotime.co.uk/homeworkers-more-productive-than-office-based-staff/

 3. Färre sjukdagar
  Studier från universitet i USA visar på att möjligheten till regelbundet jobb hemifrån minskar stress och möter arbetstagarens familjebehov såväl som arbetsbehov.
  Även när en del som upplever förkylning kan jobba hemifrån på ett mer effektivt sätt med mindre stress. Vidare är arbetslivet i högre balans för de som har möjlighet till jobb hemifrån då stressnivåerna i snitt är lägre.
  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1741-3729.2001.00049.x
 4. Förbättrad kvarhållande av anställda
  Då anställda generellt sett känner sig mer lyckliga med möjlighet till jobb hemifrån, innebär det även att sannolikheten för uppsägning kan vara lägre, då det innebär mycket flexibilitet.  
  En välkänd ekonom från EMEA Mariano Mertino, förklarade sin syn på saken i en global jobbsite ”Flexibilitet är högre upp på önskelistan för anställda bland alla åldrar – från nya föräldrar i behov av fluktuerande jobb med barnomsorg, till äldre anställda”.
 5. Ökad pool av talanger
  G
  enom att ha anställda som kan jobba hemifrån, kan företag anställa de främsta talangerna i princip oavsett vart de befinner sig.
  För de som kan jobba helt på distans innebär det även att arbetsgivare kan anställa en person med stark kompetens men som kanske inte kan resa till och från jobbet. Detta öppnar även upp dörrar för individer med funktionshinder som exempelvis kan ha svårigheter att resa till arbetet men som har gedigna arbetskunskaper och hög kompetens.
 6. Mer tid för inbokade tider
  Vidare kan ett jobb hemifrån ge möjligheter för anställda att enklare boka läkarbesök, besök hos optikern m.m., under lunchrasten som annars inte skulle vara möjlig på samma sätt under närvaro på ett kontor.
  Det skapas mer stress och tid för att ta sig till läkarbesöket, undersökas, för att sedan hinna med restiden till kontoret och börja arbetet.
 7. Mindre pengar spenderade på kontorsutrymme
  Företag kan både spara och spendera mindre pengar på kontorsutrymme, extra tillbehör och teknologi som annars kan behövas med fler anställda på plats.
  Vidare sparar även företag stora summor på färre utskrifter vilket är bra för budgeten såväl som för mijlön.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.