Nätet blev räddningen för Therese

Jag läste en artikel kring Therese Green som kämpat hela sitt liv med sin sociala fobi i synnerhet när det gäller jobbmarknaden. Det är inte lätt i dagens situation när det gäller individer med hinder som inte syns tydligt, såsom sociala fobier vilket även artikeln tar upp.
Therese berättade vidare att det dagligen var problem att kunna hitta jobb att trivas med, då det finns jobb som är s.k. osociala jobb där det sker minimal socialt samspel bland personalen.

Jag ser ett par faktorer som skulle behöva utvecklas inom den svenska arbetsmarknaden.
Det är viktigt att kunna skapa jobb som tar hänsyn till medborgare med olika sociala svårigheter, vilket kan läsas av på olika psykologitest inför jobb.
Vidare behöver vi skapa hopp för många som kan och vill utvecklas i sitt jobb. Därmed behöver många av dagens tillfälliga jobb utvecklas så att de inte är ett jobb en sommar för att sedan inte kunna öppna en dörr till arbetsmarknaden.

Therese jobbade främst med att stärka sig själv och använde internet däri b.la. YouTube för att bearbeta det oro och hinder.

Som bloggare inom svensk arbetsmarknad ser jag ett växande problem när det gäller matchande jobb. Det finns nämligen ett samband mellan dagens utmattning samt stress och nivån av tillfredställelse från sitt jobb. Detta har inte tagits upp mycket i media annat än olika studier som gjorts. Jag kommer att skriva mer om det inom kort.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/therese-lider-av-social-fobi

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.