Jobb i fokus och regeringens vårbudget har presenterats

Det har varit mycket fokus på jobbskapande åtgärder utifrån regeringens vårbudget, enligt senaste pressrelease. Det som dessvärre inte togs upp i vårbudgeten, var småföretag. Småföretagen är nämligen den grupp som har flest anställda, enligt Svenskt Näringsliv. Vidare skapar småföretagen jobb, betalar löneskatter och löner som i sin genererar skatteintäkter.

Vårbudgetens förslag på ändringar för 2018 består av reformer för 2,6 miljarder kronor som fördelar sig över fyra områden: Sverige ska bli ett fossilfritt välfärdsland (500 miljoner kronor), fler ska komma i arbete (350 miljoner kronor), välfärden som ska stärkas (1,5 miljarder kronor) och slutligen förstärkt säkerhet och trygghet (280 miljoner kronor).

För att fler ska komma i arbete behövs nya arbetstillfällen, vilket skulle kräva att fler resurser läggs på att göra det enklare att driva och starta företag.

Källa: http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/minska-skatt-pa-foretagande/smaforetagen-ar-den-grupp-som-har-flest-anstallda_563747.html

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.