Skolsystemen i efterkant?

Jack Ma eller Ma Yun som han också heter är en kinesisk företagsledare som är grundare för det kinesiska IT-konglomeratet Alibaba Group Holding. Ma Yun gjorde ett globalt uttalande om att den kunskap som yngre generationer lär sig idag kommer att skapa stora problem inom 30 år, om det inte görs stora förändringar i lärosystemen runtom i världen. Vidare menade Yun på att det kommer bli omöjligt för dagens unga individer att konkurrera med maskiner och robotar baserat på dagens lärosystem.

Yun framförde att lösningen för lärosäten skulle kunna vara att lära ut ”mjuk kompetens” såsom att få elever att tänka självständigt, samt värden och samarbeten snarare än att fokusera på kunskap.

Jag kan till viss del hålla med om Yuns uttalande. Någonting behöver förändras i dagens lärosystem. Programmering finns numera i skolschemat för kommamde generationer vilket är bra, men vi behöver återigen kunna skapa olika ämnesområden baserat på elevers styrkor och intressen.

Kunskap bör finnas kvar i lärosystemens fokus men det bör bli viktigare att anpassa kunskapens områden till kommande teknik.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.