Svårare för företag att rekrytera

Svenskt näringslivs senaste konjunkturrapport visar att det råder allt större svårigheter i att hitta personal med rätt kompetens framförallt inom Östergötland. Vidare har rekryteringen blivit ett problem i länet vilket som gör att de hämmar den regionala tillväxten och att allt fler inom det lokala näringslivets nyanställda jobbar på distans från andra platser i landet såväl som världen.

Källa: https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/konjunkturprognos/

Jag har tidigare skrivit inlägg över min syn på att ”rätt kompetens saknas”, vilket många företagare anser. Det handlar snarare om att hela rekryteringssystemet behöver ses över i varje län runtom i landet.

Det tas sällan upp i nyheter om varför äldre generationer fått sitta kvar i arbetspositioner medan unga drivna individer blivit tillfälligt anställda. Inte undra på då att den yngre generationen får det svårare att bygga erfarenhet då.
Detta går att lösa genom att ha kvar äldre erfarna men samtidigt låta yngre individer få in en fot i arbetet med dem äldre kollegorna som mentorer.

Vidare tycker jag att samma kunskapstester som unga får ta kontinuerligt före, under och efter anställning, bör även utföras av äldre anställda som varit anställda en längre tid.

Jag skulle vilja se statistik över medelåldern bland anställda inom olika branscher för att se vad som egentligen pågår i rekryteringen bland yngre och även nyutexaminerade som sent kommer in på arbetsmarknaden. Det får bli mitt nästa fall att lösa.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.