Mest företagsamhet bland gotlänningar

Enligt en rapport från Unionen, visade det sig, att på Gotland är 16,1 % av de förvärvsarbetande egenföretagare. Därefter hamnar Jämtland på andra plats i listan med 13,7 %.

Orsaken till Gotlands höga rankning, beror enligt rapporten på att deras näribgsliv till stor del består av säsongsmässig påverkan och omfattande besöksnäring. Många turister lockas dit och håller många egenföretagare sysselsatta, exempelvis inom byggsektorn.

Vidare är en annan faktor till Gotlands företagsamhet, att få jobbar inom industriområdet. Det har nämligen visat sig att andelen företagare i allmänhet är högre i de län som har lägre anställda på stora arbetsplatser.

Jag tror personligen på att fler jobb skulle skapas genom att skapa enklare lösningar till egenföretagare där existerande företag exempelvis kan till en början driva större delen av verksamheten, såsom dagens franchisebolag Wayne’s coffee, Espresso house m.m.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.