Om pensionsålder och arbete

Jag läste ett inlägg ur nyhetssidan Omni gällande den politiska frågan om att svenskar skall jobba fram till 75 års ålder.

Utan att gå in i politiken bakom frågan på djupet så vill jag dela med några tankar kring just det.
Som många kanske känner till så behöver svenskar jobba under lång tid för att tjäna in en relativt hållbar ekonomi i sin pensionsålder.
Det har varit mycket fokus kring just höjning av pensionsåldern, men sällan nämns det i media om hur arbetsmarknaden ser ut i verkligheten samt vägledning. Den sistnämnda faktorn vägledning, är enligt mig en av de mest avgörande faktorerna för att du skall gilla ditt jobb och yrkesval.

Just nu behövs coaching och vägledning för människor i alla åldrar som vill känna glädje inte bara kring sitt yrke men även efter jobbet. Jag minns när jag träffade en del föreläsare som var nära pensionsålder men hade enorm passion till att föreläsa runt i olika universitet inom ämnen som juridik och ekonomi. Därmed tror jag att många medborgare i Sverige inte vill jobba längre tid, dock inte pg a stigande ålder utan snarare för minskad passion och ambition för sitt jobb.

Ambition och passion är två av mina favoritord, mitt främsta favoritord är vision. Att ha VISION skapar utifrån min upplevelse ambition och passion till att göra jobb som du finner intressant och utvecklande.

f9e7450dc4aa9689f9c4cca4a60e6a32

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.