Tittarna

Jag vill ägna ett inlägg åt en av de viktigaste frågorna på arbetsplatser idag, nämligen arbetsmiljö. Det har pratats mycket om jämställdhet och respekt gentemot varandra på arbetsplatser, ändå ser jag väldigt mycket orättvisa, bristande jämlikhet, och diskriminering runtom på olika arbetsplatser.

En faktor som gör att det pågår orättvisor på arbetsplatser är främst de s.k. tittarna, folk som ser vad som händer men som aldrig säger till och dessutom ibland går ihop med på förövarens sida.

En särskild utsatt grupp i samhället utöver kvinnor är män med utländskt ursprung. Hatet är ännu stort mot män från utländskt ursprung i synnerhet, vilket inte många andra ser. Det sker i det tysta, när chefen inte är på plats, när man är ensam och förövaren får utrymme för påhopp. Jag själv har utländskt ursprung och har upplevt det tidigt under skolan såväl som tidigare jobb.

Nedtryckande personer ger sig ofta på utsatta personer särskilt på arbetsplatsen. Det viktiga är att direkt säga ifrån och sätta folk på plats som försöker dra ned dig. Möt även personen öga mot öga vilket brukar få folk att förstå att du inte är vem som helst.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.