Föreningsliv, en speciell merit och lärdom

Under min studieperiod på universitetet blev jag invald som ekonomiansvarig i styrelsen för en kulturell studentförening, där jag arbetade frivilligt under ca 1,5 års tid vid sidan av mina studier.
Tiden i föreningen gav mig stora kunskaper och erfarenhet av föreningslivet. Det som jag hade stor fördel av var att jag då redan läste på ekonomprogrammet, vilket gjorde det relativt enkelt att arbeta kring föreningens ekonomi där jag gjorde förändringar och förbättringar.

En av mina viktigaste egenskaper som utvecklades var att jag lärde mig ta egna initiativ och söka bidrag samt stipendier till föreningen. Att ta egna initiativ och tänka som en entreprenör är en av de mest utvecklande egenskaper en person kan ha med sig i livet.

När du har en viktig post i en förening handlar det inte bara om att sitta och registrera olika händelser, det handlar om att locka till sig folk genom olika arrangemang, söka stipendium, skapa projektplan, redovisa föreningens ekonomi m.m.

Personligen tycker jag att varje person som läser detta skall prova på att ge sig in i föreningslivet på något sätt om du redan inte börjat med det. Det finns egentligen inga nackdelar med att bli involverad i föreningsliv på något sätt, framförallt om du har en position med ansvar i föreningen vilket är en stor merit att ha med i ditt cv.

Några konkreta tips är att lite kort sammanfatta för dig själv ungefär hur mycket tid du har tillgodo utöver studier eller andra aktiviteter.
Du behöver inte lägga ned mängder av tid för att vara ansvarig inom en förening, men det är viktigt att använda tiden produktivt genom att fokusera tiden främst på att skapa resultat.

volunteer-stock-illustration_csp28010569

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.