7 vägar för att uppnå mer medan du arbetar mindre

Det finns många timmar varje dag som går att använda till något du verkligen vill uppnå. Jag har själv märkt att jag får tid över där jag försöker lära mig så mycket som möjligt inom ett område jag har intresse för, vilket ger mig fler möjligheter.

En vecka av spenderad tid kan se ut så här:

 • 56 timmar åt sömn
 • 42 timmar till att äta, kommunicera, familjetid, etc.
 • 40 timmar går till arbete/arbetssökande
 • 30 timmar kvar att spendera tid för att uppnå dina drömmar

Det här betyder inte att vi som individer måste stressa upp oss eller jaga efter möjligheter konstant.
Vi behöver ser över vår egen situation först och hur väl våran hjärna fungerar under en dag. Får du tillräckligt med näring i maten? Är din hjärna någorlunda fri från stress?

Här presenterar jag 7 sätt för att uppnå mer utav din dag för mindre arbete.

 1. Bestämd tid för ”tänkande”
  Sena mornar under en helg eller vid sovmorgon är en utmärkt tid för de flesta att tackla deras allra svåraste uppgifter, eftersom din vakenhet är hög och viljestyrkan inte är helt utmattad.
  I dessa situationer brukar jag direkt lyssna på live chillhop cafe radio i YouTube som får mig lugn och får min kreativitet att flöda.
 2. Ta ett ”uppehåll” genom dagen
  Forskning har gjorts kring produktivitet som visat på att utföra aktiviteter som att kolla en rolig video eller äta en bit mörk choklad ökar din produktivitet med 10-12%. Vidare är det även viktigt att dricka tillräckligt med vatten ca 2 – 3 liter om dagen.
 3. Ändra saker att göra fram till eftermiddagen
  Eftermiddagen är en väldigt bra tid för att hitta lösningar till problem eller utföra mer kreativt arbete. Det beror på att vi som människor ofta är mer innovativa när vårat intellekt är trött. Därmed är det bra att utföra mer kreativa saker åt eftermiddagen såsom, att utveckla en idé, hitta en lösning medan du jobbar m.m.
 4. Glöm inte att ta uppehåll! Repetera för dig själv: Att ta pauser ökar produktiviteten
  Mot eftermiddagen brukar jag lägga tid åt att lära mig mer kring webbdesign, att blogga, ta en tur ut för att besöka fina platser. När vi är stressade eller känt oss nere ett tag hjälper naturen runtomkring utomhus att må bättre, finns även forskning på det. Vidare hjälper solljus att förlänga produktionen av melatonin i kroppen, vilket ger oss mer vakenhet och D-vitamin.
 5. Ha en riktigt väl utformad ”gameplan”
  Här är en viktig nyckel till en effektiv aktivitetslista:
  Berätta för din hjärna NÄR du vill slutföra en aktivitet. Att schemasätta någonting som ej är slutfört kan skapa enorm skillnad i vår förmåga att fokusera.
  När vi inte vet när vi skall slutföra någonting så försvinner tankar och fokus åt annat håll. När vi väl har en väl utformad plan, är då vi kan sluta oroa oss om hur mycket som skall göras.
 6. Upprätta en teknikfri sömnrutin
  Sömnexperter rekommenderar att påminna oss själva om när vi växlar till sömnläge.
  Det är inte lätt och jag själv har svårt att ibland hoppa tillbaka på sömnrutinen, men min sömnrutin består av att ta ett glas mjölk med is inuti och lägga mig i sängen medan jag lyssnar på avslappnande ljud som vågor eller havsljud.
 7. Få tillräckligt med sömn!
  Jag vet att du kanske inte har sju eller åtta timmar. Men kanske önskar du att du kunde få ut mer sömn, bara att du inte hittar något sätt till att prioritera din sömn över andra saker.
  Då gäller det att fråga sig vilka andra saker som går före din sömn? Din hälsa? Din framgång? Produktiviteten på arbetet?
  Sanningen ligger ofta i att vi kommer inte kunna fullfölja vår högsta potential kring någon av dessa frågor, tills att vi inte får den sömn som kroppen behöver.

69112349-toronto-wallpapers

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.