Tillbakablick på arbetsmarknaden

När jag blickar tillbaka på mina tidigare erfarenheter för allt jag fick göra inför arbetsmarknaden, så har jag lärt mig en del mönster. De mönster som ofta förekommer är de olika vägar som behöver fullföljas fram till en intervju, själva jobbet på den nya arbetsplatsen, samt balansen mellan fritid och jobb.

Det finns en faktor som tagit mig framåt i många situationer på arbetsmarknaden och som sparade mig mycket tid. Den faktorn var att ställa frågor, att jag ställde ganska många frågor till olika individer som redan etablerat och fått en rutin på arbetsmarknaden med jobb, fritid, nätverkande m.m.
Ett litet tips här är att först tänka ut vilken person som skulle kunna ge ett givande svar på dina frågor, alltså att det inte är värt att alltid fråga någon person som du vet kan besvara dig på ett negativt sätt. Jag vände mig t.ex., till en del NLP-coacher, företagare som jag intervjuade lite kort, föräldrar och en del vänner som hunnit få stabil inkomst med ett par år i arbetsmarknaden.

En annan faktor som jag vill dela med mig från egna erfarenheter är prioriteringar. Att se över dina prioriteringar. Här är det viktigt att inte vara för hård mot sig själv och istället fråga sig själv med positiv syn över vad som kan förbättras, vilka vardagsaktiviteter som du kan byta ut mot andra, samt att tänka igenom vad som kan förbättra den egna situationen kring arbete.

Att göra först och tänka sedan, är någonting som ofta hjälpt mig ändra mitt mindset till att bli mer produktiv. Det är effektivt att tänka efter vid planering och förberedelse inför en intervju exempelvis, men att faktiskt göra och påbörja nya prioriteringar ger en stor skillnad på nivån av produktivitet.
Här är ett exempel på hur du kan göra och spara tankarna till senare:
Att inte tänka för mycket över varför saker och ting inte gått åt det håll du velat, utan istället börja testa nya metoder inför en arbetsintervju och ringa upp några företag som du skulle kunna tänka dig arbeta hos.
Ett annat sätt kan vara att pröva någonting nytt i vardagen exempelvis att testa en ny 30-dagars diet eller ladda ned en budgetmall på min blogg och planera en budget inför nästkommande månad.

Ett citat från mig,
-Vi formar vårat universum utifrån oss själva.

 

copo-de-café-branco-e-feijões-de-café-na-tabela-de-madeira-e-na-vista-dos-sóis-63184492

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.