M=K+S, Matchningsformeln

Här har jag introducerat den formel jag skapat när det gäller matchning av jobb. Jag har själv använt denna formel i praktiken och kan säga att den fungerar till 100% förutsatt att du noggrant följer varje bokstav i formeln och förstår din egen situation utifrån det.

Matchning = Kompetens + Självförtroende

Matchning
Det är vanligt att många arbetssökande eller arbetande människor som vill ha ett specifikt jobb ofta befinner sig i ett sökande efter en tjänst som matchar deras största intressen. För att nå till detta resultat behöver du förstå hur och varför du skall få den matchning som får dig och må bäst. Det börjar med att bland annat följa sitt hjärta och vara ärlig mot sig själv. Vilka begränsningar har du, vad behöver du jobba mer på, är du tillräckligt redo osv.

Kompetens
Många av oss har olika kompetenser, en del kanske inte hunnit jobba men har läst material på sin fritid som kan ge dig en fördel inom en viss bransch i praktiken. Här gäller det helt enkelt att ta reda på vilka dina kompetenser är just nu. Vad kan du idag? Ställ dig den frågan utan att tänka negativt. Tänk ut vilka saker du skulle kunna göra just nu denna minut i ett arbete utan större förhinder. Där du redan har kompetens finns nämligen vanligtvis ett intresse som du haft eller fortfarande har. Kom även ihåg att din kompetens utvecklas hela tiden beroende på hur du själv väljer att utvecklas.

Självförtroende
Denna del är viktig eftersom den ofta är avgörande för vilka jobb du söker dig inom men även hur mycket tid du kan spara i ditt liv till att nå dit du egentligen vill vara. Självförtroende handlar inte alltid om att framstå som självsäker eller kunna ge svar på tal, utan det handlar snarare mer om ditt egna trosystem d.v.s., hur du reflekterar kring dig själv och hur mycket du litar på dig själv. Det är väldigt vanligt att jag hör många säga ”jag har inte det som krävs”, ”jag är inte så smart för det jobbet” eller ”det är för avancerat”. Stämmer det verkligen? Har du försökt tillräckligt? Det finns inget slut på denna del för självförtroende och du kan hela tiden utvecklas som person. Tro på dig själv och tänk högt så når du högt likaså.

 

productivity

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.