Garanterat jobb inom 36 timmar

dromjobb-framgang-i-sverige

 

1. Undvik arbetslöshet

Ta bort tankar gällande arbetslöshet och vänj inte dig själv vid tankesättet av att vara arbetslös.

2. Gör ditt jobbsökande till ett jobb

Precis som när du har ett jobb så ska du även tänka så om ditt sökande efter jobb. Vakna upp såsom till en vanlig arbetsdag omkring 06.00 – 07.00 och börja söka efter jobb, förbered olika telefonnummer till diverse chefer från olika annonser som du skall ringa under dagen. Fortsätt med rutinen fram till minst 16.00 helst längre tills sent på kvällen. Här får du övertyga dig själv om vilket som är bästa alternativet för dig, att umgås med vänner och titta film de sista 6 timmarna innan läggdags eller att fortsätta fokusera på dig själv och söka jobb samt läsa runt på bloggar om arbeten?

3. Ta vilket jobb du än kan få

Var villig att ta ett jobb även om det ligger under dina förväntningar. Du måste kunna säga ja till ett jobb. Om en arbetsgivare säger vi har jobb till dig och du tackar nej så är du redan i ett tankesätt av arbetslöshet. Låt inte egot förhindra dina möjligheter. Risken av att fortsätta med att undvika jobb och då syftar jag på heltidsjobb är att flera månader passerar och i värsta fall flera år passerar utan att du ordnat något jobb.

4. Ignorera människor som säger nej till anställning

Undvik alla nej som du får från olika jobb. Om du ser dig själv som unik, extraordinär och värdefull så är det arbetsgivaren som går miste om en värdefull resurs och inte tvärtom.

5. Förlita dig inte på ditt CV

Arbetsgivare hyr dig och inte ditt papper eller vad som står på ett CV. Om du exempelvis skrivit att du kan tala 3 språk, visa då detta kortfattat för arbetsgivaren. Tänk på alla CV som en arbetsgivare får in under en period, därför måste du kunna framföra varför just du ska få jobbet.

6. Var inte beroende av sökmotorer

Även om sökmotorer som monster.com eller olika jobbagenter hjälper till att kunna få jobb inom det område som intresserar dig så är det tusentals andra jobbsökande som matchas via sådana tjänster. Förlita istället på dina egna förmågor och sök specifikt via företagens webbsidor och använd sökmotorerna som en extra tillgång vid sidan av ditt jobbsökande.

7. Var oberoende av personal inom företaget

Den du vill få tag i gällande lediga jobb på ett företag är nyckelpersoner såsom personalchef, VD, avdelningschef etc. Förlita dig inte på en arbetsledare eller någon teamleder på ett företag som kanske talat om att ditt ord skall förmedlas vidare till chefen. Det är chefen du skall vända dig till om inte denne finns på plats återkommer du vid annat tillfälle och lämnar ditt nummer till någon närmast chefen.

8. Förlita dig inte på sociala medier

Facebook, LinkedIn, Twitter och flertal sociala medier är inte en garanti för att få dig att verkligen få ett jobb. Få dig istället att hamna i kontakt med en arbetsgivare antingen via telefon eller på plats face 2 face. Det du kan använda sociala medier till är att få fram viktig information om kontaktpersoner gällande ett jobb samt att hitta just jobb som kanske inte finns på sökmotorer.

9. Prata om framtiden snarare än det förgångna

Tala om vad du kan göra åt företaget, vad du kan bidra med åt dem istället för att prata alltförmycket om det förgångna och vad du gjorde under tidigare jobb. Det som är intressant är vad du kan göra idag åt ett sådant företag, vilket kommer få arbetsgivaren att öppna ögonen för dig.

10. Sälj in dig själv

Du går till mötet med en arbetsgivare för att sälja in dig själv. Det handlar om hur du säljer in dig själv. Du vill kunna kontrollera mötet med arbetsgivaren och berätta hur speciell du är vilka saker du har som företaget precis behöver. Se det hela som en säljpresentation snarare än en arbetsintervju.
Behöver du hjälp med att sälja in dig? Läs boken ”Sell or be sold” för att få tekniker om hur du skall sälja in dig själv, http://videoplus.vo.llnwd.net/o23/digitalsuccess/SUCCESS%20Book%20Summaries/2012%20May%20SBS/PDFs/Sell%20or%20Be%20Sold%20Summary.pdf

11. Ta med vinst i intervjun

Få arbetsgivaren att förstå om hur du kommer få företaget att gå med vinst genom att anställa dig. Stora företag är mer oroliga för huruvida de kan utöka sina vinster, därmed skall du kunna ta med om hur du skulle kunna skapa mer vinster åt företaget.

12. Prata inte negativt om din senaste anställning

Prata aldrig om hur något du varit missnöjd över från tidigare jobb. Om du tar fram negativa aspekter från tidigare jobb och chefer kommer arbetsgivaren tänka på att du kan bli ett problem på den arbetsplatsen som du sökt jobbet till. Fokusera på vilka förändringar du kan bidra med till företaget.

13. Sikta på företag som du vill arbeta för

Skapa en lista på 3 – 5 företag som du vill jobba för. Välj inte fler än så många företag som du vill jobba för och sikta på vad du vill åstadkomma med dessa jobb precis på samma sätt som du siktar på 3 – 5 produkter som du annars vill ha. Kom ihåg att prata om positiva aspekter.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.