AIDA & ABC

Dessa två termer AIDA och ABC används inom försäljningsbranschen och är väldigt användbar inte enbart för att läea sig försäljning men även när det gäller att kunna sälja in dig hos ett företag samt presentera dig.

AIDA – Attention Interest Decision Action

När det gäller ett jobb vill du kunna skapa uppmärksamheten hos företaget om varför just du skall få ett jobb. Intresset är minst lika viktigt, att kunna skapa intresse för den utvalda individen som du vänder dig till. Gör ett beslut och bestäm dig, gör bara. Agera, istället för att prata om det du vill uppnå.

ABC – Always Be Closing

Att alltid avsluta, att gå på avslut gäller även er som vill få ett kontrakt med en arbetsgivare. Kom fram till en punkt efter intervjun eller presentationen över telefonsamtalet om hur du vill ha det. Här gör många misstaget att de redan är inställda i tankar som ”Jag kommer ändå inte få det jag vill” eller ”De kommer säkerligen ge mig samma svar som de andra företagen”. Byt ut sådana tankar till ”Jag är precis den person de behöver oavsett om de tar in mig eller inte till sitt företag” och ”Det här är vad jag vill och jag är hungrig på möjligheter”.

Denna video förklarar de olika termerna.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.