66 dagar

Det har gjorts studier runtom bland stora universitet b.la. Harvard i USA om vanor och den tid det i genomsnitt brukar ta för att byta en vana. Studiernas resultat visade på att det tar cirka 66 dagar, att byta en dålig vana till en mer positiv vana. Det kan gälla allt från träning, studier till karriär, jobb och inkomst. Se artikeln gällande studien i slutet av detta inlägg.

Vanor är ofta svåra att bryta om de har en negativ inverkan på oss som individer. Det stora hindret är enligt mig vi själva, du själv. Detta påminner mig om när jag själv märkt hur negativt många människor tänker över lag. Vi alla har nästan alltid något att klaga på, men vi kan välja att göra det eller undvika det och istället fokusera på oss själva.

Allt ovan gäller särskilt för arbetssökande personer. Det gäller att sluta peka finger på andra, på varför världen inte är perfekt, att andra säkert har det bättre ställt än dig, att samhället hjälper behövande mer än dig, att ett jobb inte ”passar” dig. Om ett jobb inte passar dig, så gör du jobbet ändå tills du funderat klart på vad du verkligen vill jobba med, därmed har du ett jobb och pengar under tiden som du funderar över andra saker. Nyckeln här är att inte stanna upp och istället fortsätta framåt och vara upptagen hela tiden, ännu en nyckel att vara upptagen. Med upptagen i detta fall menas inte att laga mat, träffa vänner, gå till läkarbesök, gå på möte med handläggare i någon arbetsförmedling, utan att vara upptagen med att söka jobb eller att ha ett jobb en inkomst.

https://www.google.se/searchurl/r.html#app=com.huffingtonpost.android&pingbase=https://www.google.se/&url=http://www.huffingtonpost.com/james-clear/forming-new-habits_b_5104807.html

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.