100 jobb i månaden

Att söka ett antal jobb räcker inte. Du skall ha som mål att ha sökt minst 100 jobb i månaden för att öka dina chanser markant till att få ett par intervjuer. Här har du svaret till varför du inte fått många jobbintervjuer eller anställningar, nämligen att sökandet kanske varit omkring 10 – 20 jobb i månaden vilket inte räcker för att utöka sina möjligheter till en anställning. När du väl har ”100 jobb i månaden” som mål, kommer du märka att du behöver lägga om din tid på ett helt annat sätt, att använda tiden effektivt varje dag, varje timme, varje sekund. Att vara hungrig!

När jag skriver att söka jobb så syftar jag inte enbart på att du skall söka en tjänst på internet, sådant kan vem som helst göra. Jag syftar på att varje tjänst som du söker tar du reda på vem chefen till arbetsplatsen är och ringer upp företaget och frågar efter att få tala med chefen och introducerar dig kort om dig själv. Här gäller det att fråga sig själv varför just det företaget skall anställa dig innan du ringer och övertyga dig själv om att du till skillnad från många andra är hungrig på att få ett jobb, har höga ambitioner och mål i ditt liv.
Ta samtalet seriöst såsom det skulle varit om du var på själva intervjun på plats hos företaget.

Här presenteras en mycket lärorik Youtube video som beskriver hur viktigt det är med kroppsspråk och hur du presenterar dig själv. Detta är viktigt oavsett om du talar med en arbetsgivare över telefon för att berätta om ditt intresse av en tjänst, eller om du skall gå till en arbetsintervju.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.