Tankarna

skyscrapers-melbourne-winter-morning-buildings-city-skyscrapers-full-hd-1080p-background-1920x1080

Fokus bör ligga i vad vi själva som individer gör och vill uppnå, snarare än vad andra gör och inte, vad någon gjorde igår, hur någon pratar eller inte.

Till detta vill jag tillägga ett tydligt citat från Eleanor Roosevelt,
”Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people”.

I översättning handlar citatet om att individer med stora sinnen diskuterar idéer, dem med genomsnittliga sinnen diskuterar händelser och de med små sinnen diskuterar andra människor.

När det diskuteras om andra människors privatliv av någon, brukar det ofta resultera i ett negativt tankesätt och det faktum att någon talar om en tredje person, handlar ofta egentligen om att det som personen själv nämner om tredje person är en avspegling av dennes egna personlighet.
När en person exempelvis talar illa om någon annans utseende eller anmärker på någons livssituation, så handlar det alltså snarare om att personen själv känner sig missnöjd med sitt utseende eller sin livssituation.

Vid tillfällen då tankar kring missnöjdhet dyker upp i synnerhet vad gäller arbetslöshet eller liknande så baseras ofta tankarna på att man inte har fullgjort något i sitt liv, vilket i sin tur kan resultera i att klaga på andra eller på samhället i allmänhet.
Ta tag istället i ditt egna liv och se vad du själv behöver utveckla. Personlig utveckling kan fullföljas livet ut enligt mig och det går alltid att hitta saker som kan förbättras med ens egna personlighet, att ständigt hitta ett högre medvetande.

 ”Clarity affords focus”
-Thomas Leonard

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.