Osäkerhet

20150429_181506

Många av det som beskrivits i tidigare inlägg är det som kommer driva dig framåt till det du vill, alltså intressen och fokus över vad du själv egentligen vill uppnå i ditt liv. Tänk på att det är vanligt att i princip alltid ha med sig en viss osäkerhet kring vissa karriär-/studieval, både före och under ett beslut har gjorts.

Under en gästföreläsning i min studieperiod observerade jag ett intressant uttal av en ekonom från ett företag, ”Det kommer finnas en osäkerhet för studenter under studietiden, ibland under hela studietiden, det kan till och med finnas osäkerhet inom en person efter att studietiden är över, men det viktiga är slutmålet”. Mycket riktigt så är målet det viktigaste, oavsett hur vägen fram till arbete eller studier än går.
Med målet i fokus kommer ett säkert tankesätt finnas inom en och det blir enklare att låta alla negativa tankegångar passera förbi.

Ett användbart och välkänt verktyg att använda sig utav i situationer av beslut för arbete eller studier, är den modul som presenterades i ett tidigare inlägg se ”modul karriär”. Detta verktyg gör det enkelt att sammanställa vad du som arbetssökande eller studiesökande vill göra.

I grunden handlar det om att finna intresse för det som du vill göra i framtiden. Det är vanligt att det finns flera intressen och vi som människor är ofta anpassningsbara till olika yrken. När du väl tänker på vad du kan tänka dig arbeta med i framtiden så är det viktigt att inte se ner på sig själv i tankesätt som, ”jag är inte redo för detta” eller ”det här skulle jag aldrig klara av”. Det går inte att veta på förhand förrän man ger det ett försök, sedan fråga sig själv hur pass mycket du vill det du eftersträvar.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.