Modul karriär

Denna modul är en metod som även går att tillämpa för val av framtidsplaner och ekonomiska framgångar. Det är en metod som använts av kända personer som ”Brian Tracy” och flertal andra miljonärer, för att nå framgång och rikedom.

Skriv så mycket du kommer på vad gäller jobb på ett A4 papper och kladda på ena sidan. Skriv det som du tror intresserar dig mest och det behöver inte vara något specifikt område eller unikt arbete, utan skriv bara de arbetsområden som intresserar dig och som du helst skulle vilja arbeta inom.

Fokusera i första hand enbart på ditt intresse inom olika arbetsområden och inte om huruvida du någonsin kommer få ett sådant jobb eller inte. Det är intresset vi är ute efter.

Efter att ha valt ut några av de arbetsområden som du skrivit ned på pappret, exempelvis 4 – 5 arbeten inom olika branscher eller samma bransch, skriv då dessa ämnen på baksidan av pappret.

Skriv därefter ut siffror i den ordning som du tycker om de olika arbetena t.ex., ”1. Ekonomi, 2. Biologi 3. Juridik” osv.

Slutligen kan du reflektera över ditt resultat och fundera på vad du kan göra för att nå det målet. Det kan ta sin tid att nå dit och ingenting är 100, som jag brukar säga d.v.s., att inget i ens planer är 100% säkra, eftersom det kan hända mycket längs vägen mot ett mål.
Huvudsaken är vägen till målet och hur problem på vägen till målet kan lösas.

”Go for it now. The future is promised to no one.”
– Wayne Dyer

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.