Hinder

amazing-mountain-road-wallpaper

Att släppa gamla hinder och misslyckanden är bland det svåraste att hantera ibland.

Huvudsakligen skall denna hantering helst ske genom att sätta sig ensam i en lugn miljö och reflektera över sina hinder och vad som skulle kunna göras bättre.
Varför gick det som det gick? Vilka möjligheter fanns? Vad kunde jag gjort bättre? Vilken lärdom kan jag få utav detta? Vad lyckades jag åstadkomma?
Dessa frågor kan vara ett hjälpmedel inför att reflektera över olika hinder och misslyckanden som varit i ens väg till att nå de resultat som man först ville uppnå.

Hinder kommer alltid att finnas och det kan ta tid att hantera nya hinder på ett snabbare och smidigare sätt, men bara genom att tänka på att inte fastna i hinder och snarare lösa problemet som skapar hinder, så lyckas man ta sig fram till de mål man eftersträvar.

Att sitta och grubbla över negativa saker som skett under en dag, kan kännas naturligt, men det kan även dra oerhört mycket energi ifrån en. Om det hänt något i ens liv så kan det underlätta att tala om bekymret med någon, för att därefter fortsätta vidare mot sina mål. Om inte möjligheten finns att tala ut med någon i nuläget, så kan det underlätta att sammanfatta dagen på ett papper eller i ett Word dokument på datorn.

Det viktiga när det gäller reflektion och ens personliga utveckling är att ta tag i saken och inte skjuta upp det med tanken om att ”det går över med tiden”. Ett annat sätt att gå till väga är att skapa en videoblogg och sammanfatta dagen eller veckan muntligt för att sedan lyssna på det vid ett senare.
Det har numera blivit ganska populärt via sociala medier inom de s.k. videobloggar.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.