Passiv inkomst

Denna inkomst skiljer sig från t.ex., en arbetsinkomst, då en passiv inkomst ger en inkomst utan att du utför något arbete över en längre tid i flera år.
Vanligtvis krävs att du lägger ned en tid av arbete i början för att skapa en grund till den passiva inkomsten. När du väl gjort klart arbetet så har du skapat dig själv ett sätt, som skapar ett konstant flöde av pengar in i ditt konto. Några förslag presenteras i modulerna nedan.

Modul Passiv Inkomst

 • Hitta din nisch.
  Ta reda på vad du gillar att göra och som du kanske redan kan eller vill lära dig. Intresset är viktigt, för oavsett hur mycket pengar du tjänar så gäller det att göra något som du tycker är kul.
 • Aktier.
  Aktieköp är en väg att investera sina pengar som kan räknas till passiv inkomst. Detta kräver en hel del tid och det kan vara värt att besöka en person som kan hjälpa dig mer med hur aktiehandeln fungerar. Det finns även olika seminarier av olika verksamheter såsom Unga Aktiesparare, där de lär ut hur aktiehandel går till. Aktier kan ge hög avkastning alltså vinst, varje år utan att du säljer några aktier, detta sker i form av aktieutdelning, som är en vinst av aktierna vilka delas ut av aktiebolaget till alla aktieägare.

  Personligen har jag bara testat att köpa och sälja aktier under en kort period i samband med ett skolprojekt. Jag fick ut en liten vinst men jag lade ned aktiehandeln, då inte hade råd att sätta stora summor pengar i en sådan risk. Trots allt så är det en risk med aktiehandel och det är endast värt att investera pengarna på det om du har råd att gå med förlust under vissa perioder. Därmed rekommenderar jag inte detta i första hand.

  Vidare krävs även att du läser bolagets årsrapporter, gör fundamental analys med formler, ta reda på företagets affärsidé och visioner samt följa upp företagets utveckling med jämna mellanrum.

  Om du vill lära dig om aktier snabbt se denna länk, http://aktiekunskap.nu/

 • Webbsida och reklam via webbsida.
  Genom att skapa egen webbsida kan du tjäna pengar genom att lägga till reklam på dina webbsida. Detta är riskfritt och enkelt att utföra. Du kan även skapa webbsidor gratis med färdiga mallar som du enkelt kan välja design på. Ju fler som besöker din sida, desto mer tjänar du.
  Det positiva är att det finns flera verktyg för att ta reda på hur du kan få fler besökare såsom Google Analytics och Google PageRank.

  Privatpersoner har två alternativ för att tjäna pengar på reklamen i  webbsidan. Du kan göra det exempelvis via Affiliate-nätverk och Google AdSense.
  Du får räkna med att det tar tid i början att tjäna större summor på webbsidan men med tiden så kan antalet besökare växa och därmed ökar din vinst likaså.
  Tänk även på att fler webbsidor ökar sannolikheten för att få mer pengar p.g.a. din reklam på webbsidorna.

 • Skapa en produkt/Utveckla en produkt.
  Ett sätt att tjäna pengar på som många tar för givet är att skapa en produkt som inte finns på marknaden, eller att utveckla en produkt som redan finns ute på marknaden.
  Däremot är det viktigt att ta patent på sin produkt, så att ingen annan kan ta din idé och själv tjäna på det.
  Patent är som ett skydd som täcker skydd för tekniska lösningar och uppfinningar, vilket ställer vissa krav.

  Denna väg till att tjäna pengar är inte omöjlig och du kan med hjälp av länken i slutet av detta stycke, enklare ta reda på vilken produkt du kan skapa. Här gäller det att använda ditt kontaktnät och gärna komma i kontakt med en skola eller någon du känner som studerar produktdesign på högskolenivå, då du kanske kan få hjälp med att skapa dig en prototyp av produkten. Se mer information, http://www.prv.se/sv/Kunskapscenter/Immaterialratt/Om-patent/.

 • Skriv en bok.
  Att skriva en bok kan vara en underhållande väg till att dels nå ut med ett budskap som du tycker är viktigt för andra att ta del av, dels att tjäna pengar på något som du skapat med egna ord och meningar.
  Processen kan vara lång från att skriva och få boken godkänd av bokförlagen och tryckt i en bok, men det kan vara värt tiden. Däremot kan en e-bok skapas istället via internet som går betydligt snabbare att utföra.

  Ett enkelt sätt här för att marknadsföra sin bok, är att besöka skolor eller områden där din bok skulle uppskattas. Några exempel där din bok skulle uppskattas skulle kunna vara bolag som arbetar med personlig utveckling, idrottsföreningar, ideella föreningar, skolor, sjukhus m.m., huvudsaken är att hitta föreningar eller företag som har med det ämne som du skriver om att göra.

 • Starta företag.
  För dig som kan starta företag och har viljan finns möjligheterna. År 2013 beräknades antal företag i Sverige upp till 1 041 057, vilket är en ökning på cirka 241 000 nya företag sedan år 2003 (http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Foretagande/Naringslivet/Antal-foretag-i-Sverige/) .

  Det viktiga att förstå dock är att det finns många risker med att starta ett eget företag. Vidare är kärnan i ett företag att förstå vilket problem du kan lösa åt kunden, du skall som företag enkelt förklara din lösning på ett problem.
  Numera finns även hjälp att få såsom företaget FrilansFinans, vilka hjälper företagare med det administrativa arbetet såsom beskattning, löner till anställda, avtalsformer, redovisning och revision m.m., se https://www.frilansfinans.se/.

  Det finns väldigt mycket att säga om att starta företag, men det skulle bli för omfattande att skriva här. Kort sagt gäller det att ha livserfarenhet inom det område som du tänkt starta företag inom. Därmed är det viktigt att du helst jobbat inom området under lång tid tidigare eller om du känner någon närstående person som har gjort det.

” The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of will. ”

– Vince Lombardi

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.